Havi hírlevelünkre e-mail címe elküldésével feliratkozhat:
A feliratkozással elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat!

Adományát számlaszámunkra küldheti:
CIB Bank
10700323-69393668-51100005

Adószám:
19084121-1-13

rólunk

A Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság a társadalom legmegvetettebb, legkitaszítottabb rétegének szolgálatára jött létre 1991. szeptember 2-án. Alapítója dr. Majzik Mátyás szegedi börtönlelkész, diakónus.

A börtöntársaság tevékenységének alaphangját adja meg a Magyar Katolikus Püspöki Kar 1994. június 13-14-ei konferenciáján elfogadott és támogatott Mécses-lelkiség. A lelkiség célja és feladata ösztönözni az embereket, hogy a társadalom perifériájára került emberekben, a börtönökben élőkben, a szabadultakban, a hajléktalanokban, a prostituáltakban is fel tudják ismerni a mindenkiben jelen levő Krisztust. Lehetőséget kínálva arra, hogy a megvetettekben felismert Krisztusért tegyünk valamit: imával és tevékeny szeretettel. E tevékenység, természeténél fogva mélyen érinti a bűn, bűnbánat, kiengesztelődés, emberi sorsközösség, lélekmentés témaköreit. Mint minden speciális szolgálatban – ez esetben is – egy sajátos karakterű lelkiség megélésére hív Isten az Ő munkatársának. E lelki karakter adja meg a tevékenység egyedi, más szolgálatoktól jól elkülöníthető jellegét, sajátos ízét, fényét. Ezért e szeretetszolgálatban fontos felismerni azt az ajándékot, azt az egyedülálló kapcsolatot, (zarándok)utat, amelyen Isten vezeti az Ő választottjait.

Simon András rajza

"Emlékezzetek meg a foglyokról, mintha ti is velük együtt foglyok volnátok.." Zsid 13,3

Küldje be imaszándékát, és imaszolgálatunk közbenjár érte:

Ha szeretné, megadhatja az e-mail címét, hogy visszajelezhessünk. Más célra a címét nem használjuk, kérésére töröljük. További részleteket adatvédelmi szabályzatunkban talál.

Aktuális imaszándékunk:

Segítsd, Uram, felfedezni a jelen pillanatban rejlő lehetőségeinket! Add, hogy örömmel mindinkább a jelenben tudjunk élni!
imaszandek 2023.05.31