Havi hírlevelünkre e-mail címe elküldésével feliratkozhat:
A feliratkozással elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat!

Adományát számlaszámunkra küldheti:
CIB Bank
10700323-69393668-51100005

Adószám:
19084121-1-13

a mécses szeretetszolgálat jelképei

1. A töviság:

A szenvedő, a bűnösökért szenvedő Krisztust jelképezi. Ahogyan félünk a tüskétől, tövistől, mert megszúr, megkarcol, fájdalmat okoz, bevérez – ugyanúgy félünk az ismeretlentől, a börtönlakótól, a börtönből szabadulttól, a "Más"-tól. Az eredeti a szegedi Szent Gellért templom (Tátra tér) oltár-feszületén található.

2. A kar nélküli Krisztus:

1.) Münster város lebombázásakor a székesegyház is porig lerombolódott. Csak az oltárfeszület maradt meg épségben – csupán Krisztus karjai hiányoztak. Újjáépítésekor a hívek kívánságára a feszületet csonkán hagyták. 2.) A középkorban egy, az egész Európában elterjedt ima első sora így hangzott: "Mi vagyunk Krisztus kezei..." Jelképként a St. Pölteni Emmaus Közösség használja, hogy állandóan figyelmeztessen (és alázatra intsen) bennünket: "Soha ne feledjük, hogy mi vagyunk Krisztus kezei!"

Küldje be imaszándékát, és imaszolgálatunk közbenjár érte:

Ha szeretné, megadhatja az e-mail címét, hogy visszajelezhessünk. Más célra a címét nem használjuk, kérésére töröljük. További részleteket adatvédelmi szabályzatunkban talál.

Aktuális imaszándékunk:

Segítsd, Uram, felfedezni a jelen pillanatban rejlő lehetőségeinket! Add, hogy örömmel mindinkább a jelenben tudjunk élni!
imaszandek 2022.12.07