Havi hírlevelünkre e-mail címe elküldésével feliratkozhat.
A feliratkozással elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat!

Adományát számlaszámunkra küldheti:
CIB Bank
10700323-69393668-51100005

Adószám:
19084121-1-13

Levelezés fogvatartottakkal

"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak kell leginkább a szeretet."
/A Békés Harcos útja/

Kezdjük elfelejteni, hogy a levél életjel, életet menthet. Hogy reszketve bontjuk fel és mohón olvassuk, vagy letesszük bontatlanul az asztalra, hogy estig feszítsük a húrt, késleltessük az élvezetet, és közben megpróbáljuk elképzelni ezer változatban, mi bújik a lezárt borítékban. A börtönben minden életet ad, ami "kívülről" jön. A látogató, a pénz, a cigi, és a jó szó. A személyes jó szó. Amely azt üzeni, még nem írt le engem végleg mindenki. Még van, akinek számítok. Még van, aki hisz bennem. A bennem lévő emberben, akit ugyanúgy Isten teremtett, mint bárki mást. Küldjetek hát életjeleket a börtönökbe, adjatok életet!

Lackfi JánosOrszágos Levelezőszolgálatunk, melynek taglétszáma 100 fő fölött van, olyan elítéltekkel tart rendszeres kapcsolatot, akiknek semmiféle személyi kötődésük nincs a kinti világgal. Ennek jelentőségét nem kell hangsúlyozni, hisz ahhoz, hogy egy fogvatartott személyiségének épségét megtarthassa, legfontosabb egy rá figyelő, őt elfogadó, segítő, lelki támaszt nyújtó emberi szó, kapcsolat. A levelezés jeligével, anonim módon történik. Személyes adatot nem adunk és nem is adhatunk ki. A szolgálat végzésének NEM feltétele a vallási elköteleződés!

Jelenleg  18  fogvatartott bemutatkozó levele vár válaszra.

E levelezés nem egyszerű, felelőtlen csevegés írott formában, hanem nehéz és áldozatos lelki gondozói tevékenység, barátságos hangon, tisztelettel, de mértéktartóan. Mélységes türelemre, bölcsességre, beleérző képességre, megértésre van szükségünk.

A bal oldalon található felkészítő útmutató átolvasását és ismeretterjesztő élményjáték kipróbálását ajánljuk, hogy ne félelmet váltsanak ki Önökből ezek az emberek, hanem rádöbbenjenek arra, milyen magukra hagyottak, kiszolgáltatottak és lelkileg magányosak. Nélkülözik a Jézus által hirdetett isteni szeretetet. Nekünk kell belopni az életükbe. Igazi missziós feladat! Feladat Istentől!

A Jóisten áldása legyen e közös munkánkon! Meggyőződésünk, hogy e közös tevékenységünk jó és bőséges termést hozó munkálkodás, melyre szeretettel és jósággal néz Mennyei Atyánk. Nagyon sok örömet nyújt majd ez a szolgálat. Soha ne felejtsük: Jézus Krisztusért tesszük mindezt! A szolgálatunknak kölcsönzött mottó: "A szívnek kezekre van szüksége ..."

Simon András: Hangtalan jelek
(Simon András: Hangtalan jelek)

Mécses Szeretetszolgálat

Küldje be imaszándékát, és imaszolgálatunk közbenjár érte:

Ha szeretné, megadhatja az e-mail címét, hogy visszajelezhessünk. Más célra a címét nem használjuk, kérésére töröljük. További részleteket adatvédelmi szabályzatunkban talál.

Aktuális imaszándékunk:

Segítsd, Uram, felfedezni a jelen pillanatban rejlő lehetőségeinket! Add, hogy örömmel mindinkább a jelenben tudjunk élni!
imaszandek 2023.05.31